FAQ

Waarom is Rapid Release zo uniek en effectief?

De sleutel is dat Rapid Release werkt op een frequentie die 3 tot 5 maal hoger is dan die van iedere concurrent. De hoge frequentie en lage amplitude zorgen ervoor dat het zowel comfortabel als effectief is voor gebruik over het hele lichaam en dus niet alleen op de grotere spiergroepen. Rapid Release is het enige gerichte hoge snelheid trilapparaat ter wereld. De werking berust op het principe van resonantie. Ieder massa-veer systeem (het lichaam is een massa-veer systeem) bezit een “eigen frequentie”. Als een trilling van buitenaf wordt opgelegd, in dit geval door de RRT pro2, zal een massaveersysteem mee gaan trillen. Gebeurt dit met een frequentie die gelijk is aan de ‘eigen frequentie” van het massa veersysteem, dan zal er veel kinetische energie worden vrijgemaakt. De amplitude van de trilling wordt optimaal en zal adhesies (verklevingen) doen verweken. Vergelijk dit met een operazanger(es) die een toon zing met een frequentie die gelijk is aan de frequentie van een glas. De glasmoleculen zullen zo hard gaan bewegen dat het glas knapt.

Is het gemakkelijk in gebruik?
De Rapid Release heeft 5 ingebouwde behandeloppervlakken die toegankelijk zijn dmv een simple handbeweging. Als gevolg van het gepatenteerde ergonomische ontwerp is het tevens mogelijk het eigen lichaam te behandelen. Het nieuwste model ligt beter in de hand, vibreert minder, wordt minder warm en is stiller. Bekijk de 10 twee minuut durende trainingsvideo’s hier: rapidreleasetech.com/training-videos/ om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen.

Is dit een nieuw apparaat?
Op dit moment worden er duizenden gebruikt door artsen en therapeuten over de hele wereld. Het apparaat is de afgelopen 5 jaar zeer doeltreffend gebleken en ruim een jaar geleden is een verbeterd en vernieuwd model op de markt gebracht: de Rapid Release Pro2.

Is medische bevoegdheid, training of scholing vereist?
Rapid Release is een medisch hulpmiddel van klasse 1 en vereist geen training of certificering. De 10 twee minuut durende trainingsvideo’s zullen snel zorgen voor een veilig en vaardig gebruik.

Hoe lang duurt een behandeling en hoe vaak moet ik behandelen?
Wij adviseren maximaal 2 tot 5 minuten per behandelzone en behandelen mag 2 tot 3 keer per dag indien nodig.

Hoe diep dringt het door?
Voelen is geloven! Plaats het apparaat bijvoorbeeld op de buitenkant van een been en de diepe trilling is ook voelbaar aan de binnenkant.

Maakt het lawaai?
Het geluidsniveau is recentelijk verlaagd en is zeker niet dusdanig dat een conversatie niet mogelijk is.

Wat zijn de protocollen?
Op de website zijn er trainingsvideo’s beschikbaar en meer gedetailleerde, specifieke protocollen.

Is gebruik mogelijk in samenweking met andere behandeltechnieken?
Absoluut. Rapid Release is een uitstekende aanvulling. Veel therapeuten gebruiken het voor of na manipulaties of mobilisaties. De RRT pro2 kan als voorbereiding op een manipulatie of mobilisatie worden gebruikt, omdat het doeltreffend eerst de weefselspanning omlaag brengt. De RRT pro2 kan na een manipulatie of mobilisatie worden gebruikt om eventuele ontstane afweerspanning of reactiepijn te behandelen. Tevens kan na mobiliseren of manipuleren van gewrichten rondom een peesontsteking  de RRT pro2 gebruikt worden om de pees zelf te behandelen.

Wat zijn de afmetingen en gewicht?
Het apparaat is een kleine 27 cm lang en weegt 1 kilo. Het snoer weegt nog eens 100 gram.

Zijn er gevolgen van de trilling voor de gebruiker?
De Rapid Release Pro2 heeft slechts een hele kleine slag (ongeveer 1,5 mm) en het is evenwichtig, dus de gebruiker ervaart een minimale trilling.